Sekretess och cookies

Kverneland Group, inklusive varumärkena Kverneland och Vicon, är ett dotterbolag till Kubota Holding Europe B.V

EU SEKRETESSPOLICY

OM KUBOTA OCH VÅRA ANVÄNDNING TILL PRIVACY 

Kubota Holdings Europe BV och dess dotterbolag och dotterbolag (tillsammans ”Kubota”) tar din integritet och dina personuppgifter på allvar. Kubota förstår transparens och respekt är grundläggande aspekter av långvariga relationer och tar därför alla rimliga ansträngningar för att skydda den information du tillhandahåller oss. Detta sekretessmeddelande beskriver vilka typer av personlig information vi samlar in, hur vi använder informationen, med vilka vi delar den och vilka val du kan göra om vår användning av informationen. Vi beskriver också de åtgärder vi vidtar för att skydda informationens säkerhet och hur du kan kontakta oss om vår integritetspraxis.  
  
Vår integritetspraxis kan variera mellan de länder där vi verkar för att återspegla lokal praxis och lagkrav. 

1. VAD ÄR PERSONLIGA DATA

Vi hänvisar till personuppgifter enligt följande definition i den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR): ”all information som rör en identifierad eller identifierbar fysisk person (” registrerad ”); en identifierbar fysisk person är en som kan identifieras, direkt eller indirekt, särskilt med hänvisning till en identifierare som ett namn, ett identifikationsnummer, platsinformation, en online- identifierare eller till en eller flera faktorer specifika för den fysiska, fysiologiska, den fysiska personens genetiska, mentala, ekonomiska, kulturella eller sociala identitet ”. 
    

2. VEM ANSVARAR FÖR DINA DATA

Denna köpinformation gäller för alla personuppgifter eller som samlats in av Kubota . Hänvisningar i denna sekretesspolicy till "Kubota", "vi", "oss" eller "vår" betyder Kubota Holdings Europe BV och dess dotterbolag och dotterbolag. Varje Kubota-enhet som kontrollerar hur dina personuppgifter samlas in och de syften för vilka dina personuppgifter används kommer att vara den relevanta "databehandlaren" i syften med tillämplig lokal lagstiftning och den europeiska dataskyddsförordningen.      

Via Kubota Privacy Center kan du begära kontakt med Kubota-enheterna som ansvarar för insamling och användning av din personliga information för de syften som beskrivs i detta integritetsmeddelande. I avsnittet Hur kontakta oss hittar du kontaktuppgifterna för Chief Privacy Officer , eller du kan använda vårt webbformulär (som ska utvecklas).

Våra webbplatser kan tillhandahålla länkar till andra webbplatser för din bekvämlighet och information. Dessa webbplatser kan fungera oberoende av Kubota. Länkade webbplatser kan ha sina egna integritetsmeddelanden eller policyer, som vi starkt föreslår att du granskar om du besöker några länkade webbplatser. I den utsträckning som alla länkade webbplatser du besöker inte ägs eller kontrolleras av Kubota, är vi inte ansvariga för webbplatsernas innehåll (inklusive "cookies" som används på den webbplatsen), någon användning av webbplatserna eller sekretesspraxis på länkade webbplatser.    

3. Hur vi samlar in och använder din information

Kubota och dess dotterbolag och dotterbolag samlar in personlig information och maskindata. Vi samlar in vissa personuppgifter direkt från dig, till exempel när vi använder vår hemsida, använder våra produkter / tjänster eller kontaktar oss eller vi skaffar dina personuppgifter från våra B- användarpartners och dotterbolag, som återförsäljare eller distributörer som vi har affärsrelationer med , eller från de enheter som vi har ingått avtalet för marknadsundersökningsändamål.   

Kategorier av data som vi samlar in om dig

  • Kontaktinformation och fysisk plats (namn, postadress , e-postadress och telefonnummer, faxnummer , kund-ID , språk och kontaktpreferenser )   
  • Relaterad information (information om dina förfrågningar, köp , din regionala plats och annan demografisk information och återförsäljartransaktioner  
  • Maskindata och använda information ( Maskinrelaterade data som genererats eller in eller lagrats i din maskin / terminal såsom maskinkonditions och maskinarbetsdata som inkluderar drifttimmar, bränsleförbrukning och utrustning diagnosdata. I det fall du använder våra Telematikprodukter och / eller tjänster samlar vi också GPS-information.  
  • Transaktionsinformation (i fall där du interagerar med oss, våra återförsäljare eller affärspartner angående köp och kundkonton)
  • Ekonomisk information och associerad information (för- och efternamn, födelsedatum, personnummer / officiellt personnummer / kod, e-postadress, hemtelefonnummer och mobiltelefonnummer, samt viss anställnings-, inkomst- och kreditinformation och information om finansiering och leasing av utrustning )    
  • Information vi samlar in online. I de fall där du interagerar med oss samlar vi in personuppgifter med hjälp av automatiserade medel, till exempel kakor. Informationen vi samlar in på detta sätt inkluderar: - IP-adress, webbläsartyp , operativsystem, hänvisande webbadresser och information om åtgärder som vidtas eller interaktion med våra digitala tillgångar. Våra webbplatser använder Google Analytics ("Google Analytics"), en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google och gör anonymisering av din personliga information för att utföra dataanalyser.      

 

Hur vi använder insamlade data

Vi kommer att bearbeta (samla in, lagra och använda) den information du tillhandahåller på ett sätt som är förenligt med EU: s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Vi kommer att sträva efter att hålla din information korrekt och uppdaterad och inte hålla den längre än vad som är nödvändigt. Vi lovar att behålla information i enlighet med lagen, till exempel information som behövs för inkomstskatt och revisionsändamål .    

Syftet med att samla in och bearbeta uppgifter
Kubota använder Dina personuppgifter för att ge dig med optimerade tjänster och lösningar eller för att varna dig till andra produkter eller tjänster s som anges b elow.

  • Uppföljning av din begäran . När du använder vår förfrågan, tävling eller undersökningsfunktionalitet på våra webbplatser eller vid evenemang , kan vi använda skickad information i samband med annan information som vi har om dig för att förse dig med relevanta produkt- och servicetilbud för att bättre svara på dina specifika produkt- eller serviceförfrågningar eller svara på klagomål. Om du använder Dealer Locator eller Build My Kubota-funktionen kan din information tillhandahållas våra återförsäljare för att tillgodose din begäran. Kontrollera om återförsäljarlokalisering eller liknande funktion är antagen eller inte. Den lagliga grunden för att behandla dina personuppgifter för detta ändamål är "legitimt intresse".        
  • Marknadsföring och kampanjer . Kubota kan använda information du tillhandahåller genom transaktioner och via våra webbplatser , för att marknadsföra nya produkter och tjänster och för att ge dig rekommendationer . När vi kontaktas för marknadsföringsändamål skulle vi kontakta dig för ytterligare samtycke. Du kan också välja bort när som helst. Du hittar ytterligare information i avsnittet om dina rättigheter. Den lagliga grunden för att behandla dina personuppgifter för e-marknadsföringsändamål är "samtycke".      
  •  Kundtjänst och support. Vi samlar in och använder information om dig för att stödja vår kundtjänst och supportaktiviteter eller relaterade transaktioner. Detta kan inkludera, men är inte begränsade till , uppdatera och säkra garantiservice, finansiering eller inköp, produktleverans och underhåll support , informera dig om din stödjer återförsäljare . Det inkluderar också delningsdata, när det krävs att tillhandahålla tjänsten eller genomföra transaktioner du begär. Den lagliga grunden för att behandla dina personuppgifter för kundtjänständamål är "legitimt intresse".      
  • Anställningsansökningar. Vi kan använda information som du skickar in antingen via e-post eller online via någon Kubota webbplats eller portal som är avsedd för detta ändamål för att fastställa din behörighet för varje ledig plats som du har ansökt om i enlighet med de annonserade behörighetskriterierna och all relevant integritetsmeddelande som du har gett använder en sådan webbplats eller portal.     
  • Prestanda förbättringar. Vi använder också personlig och maskin D ata att driva vår verksamhet, som omfattar Analy s ing vår prestation, uppfylla våra juridiska skyldigheter, utveckla vår arbetskraft, och forskar .

4. ANLEDNINGAR FÖR ATT DELA DIN PERSONLIGA DATA

Kubota kan dela dina personuppgifter och maskindata med följande parter:

  • Återförsäljare, distributörer, b ÖRETAGEN p artners och närstående co m panies tillstånd att tillhandahålla en viss del av våra produkter och tjänster för vår räkning , och tjänsteleverantörer att erbjuda produkter och tjänster i samband med försäljning av Kubota produkter , interna företagsprocesser eller service av dina konton eller transaktioner .
  • Marknadspartner , marknadsför till dig direkt om du har gett ditt samtycke för detta ändamål.
  • Revisorer, tillsynsmyndigheter och andra enheter , om det är lagligt nödvändigt för officiella upplysningar. Vi kan lämna ut dina uppgifter för att följa domstolsbeslut och juridiska eller lagstadgade krav; att förhindra skada, död, förluster, bedrägeri eller missbruk; att skydda Kubotas rättigheter eller försvara Kubota i rättsliga förfaranden; och vid behov i samband med försäljning eller överföring av affärstillgångar.
  • Alla tredje parter som vi kan dela din information med är skyldiga att hålla dina uppgifter säkert och att använda dem endast för att fullgöra den tjänst de tillhandahåller dig för våra räkning. När de inte längre behöver dina uppgifter för att uppfylla denna tjänst kommer de att bortskaffa informationen i enlighet med våra rutiner. Om vi ​​vill överföra dina känsliga personuppgifter till en tredje part kommer vi endast att göra det när vi har fått ditt samtycke, såvida vi inte är lagligt skyldiga och / eller ordnar det på annan laglig grund.

 

5. LAGRING AV DIN PERSONLIGA DATA

Kubota lagrar bara personuppgifter under den nödvändiga perioden och står i proportion till behandlingen.

6. Dina rättigheter och val 

Du har vissa rättigheter angående den personliga information som vi har om dig. Vi erbjuder dig också vissa val om vilken personlig information vi samlar in från dig, hur vi använder den informationen och hur vi kommunicerar med dig. I enlighet med gällande lagar är det din rätt att 

  • Åtkomst till dina personuppgifter som behandlas av Kubota. Du kan nämligen få bekräftelse på att vi har personlig information om dig, begär tillgång till och får information om den personliga information som vi har om dig, får kopior av den personliga information som vi har om dig. 
  • begära korrigering uppdatering och radering av personuppgifter     
  • motivera , av legitima skäl, att dina personuppgifter behandlas;
  • motsätter dig att dina personuppgifter används för prospekteringsändamål, inklusive kommersiella ändamål (marknadsföring); 
  • dra tillbaka alla samtyckeldeklarationer som givits via webbplatsen eller på något annat sätt (om sådant finns) med verkan för framtiden när som helst och för att få tillgång till ordalydelsen i en sådan godkännandedeklaration när som helst. 

Du kan välja bort samlingen och användningen av viss information, som vi samlar in om dig på automatiserade sätt, när du besöker våra webbplatser. Din webbläsare kan berätta hur du blir meddelad och välja att ta emot vissa typer av cookies. För mer information om kakor och opt-out-alternativ, se nedan.

KUBOTA'S COOKIEPOLICY

(1) Kubota får använda ”cookies” när du öppnar vår hemsida s särskilt hindra dig från att behöva skriva in information vid olika tillfällen. Vissa av cookies som används på våra webbplatser är strikt nödvändiga för att tillhandahålla de begärda tjänsterna. Som regel kommer dessa cookies att raderas efter att din session har avslutats. Andra kakor, till exempel för webbanalys, kommer att lagras under en längre period och kommer endast att placeras där du har gett ditt förhandsgodkännande. Under avsnitt (3) nedan hittar du en översikt över de använda kakorna, deras syften och deras livslängd.

(2) I den utsträckning du har lämnat dina personuppgifter, inklusive din e-postadress, under din registrering eller din åtkomst till våra webbplatser eller någon av våra tjänster, kan Kubota, med förbehåll för dina val, associera webbläsarinformation för din enhet, behandlas av cookies som Kubota släpper ut, med dina personuppgifter för att skicka till exempel elektroniska undersökningar eller att visa på din enhet, i reklamutrymme som innehåller kakor som Kubota släpper ut, personlig reklam som är specifikt avsedd för dig och kan vara av personlig intresse för dig.

(3) När du använder våra webbplatser och inte inaktiverar cookies, och vid behov baserat på ditt förhandsgodkännande, används följande cookies som beskrivs nedan:

Cookie Beskrivning
_utma Addthis sätter Dela- och Gilla-alternativ till sociala medier, som Facebook och Twitter. Det säkerställer att användaren ser den uppdaterade räkningen om de delar en sida och återvänder till det innan cache för delningsräkning uppdateras.
_utma, _utmb, _utmc, _utmz, _utmv Google Analytics är Googles kostnadsfria webbanalysverktyg som främst hjälper webbplatsägare att förstå hur deras besökare engagerar sig med deras webbplats.Det ställer också in cookies på domänen på webbplatsen du besöker. Den använder en uppsättning cookies för att samla information anonymt och rapportera webbtrender utan att identifiera enskilda besökare.
_cuvid Denna cookie skrivs vanligen till webbläsaren vid det första besöket på webbplatsen från den webbläsaren. Om kakan har tagits bort av webbläsarens operatör, och webbläsaren besöker webbplatsen, skrivs en ny __cuid-cookie med ett annat unikt ID för besökaren.Denna cookie används för att bestämma unika besökare på webbplatsen och den uppdateras med varje sidvisning. Dessutom är denna cookie försedd med ett unikt ID som applikationen använder för att säkerställa både cookieens giltighet och tillgänglighet som en extra säkerhetsåtgärd.
_cusid Denna cookie används för att upprätta och fortsätta en användarsession med webbplatsen. När en användare visar en sida på webbplatsen försöker skriptkoden att uppdatera denna cookie. Om den inte hittar kakan skrivs en ny och en ny session är upprättad. Varje gång en användare besöker en annan sida på webbplatsen uppdateras den här kakan för att löpa ut på 30 minuter och fortsätter sålunda en enda session så länge som användaraktiviteten fortsätter inom 30 minuters intervall. Den här cookien utgår när en användare pausar på en sida på webbplatsen i mer än 30 minuter.
_cuvon Används för att signalera sista gången en besökare såg en sida.

(4) Om du vill kontrollera hur cookies används, kan du ändra inställningarna för din dator och din webbläsare.

De flesta webbläsare tillåter viss kontroll över de flesta cookies via webbläsarinställningarna. Om du vill veta mer om cookies, inklusive hur du ser vilka cookies som har ställts in, besök www.aboutcookies.org eller www.allaboutcookies.org.

Ta reda på hur man hanterar cookies på populära webbläsare:

Google Chrome
Microsoft Edge
Mozilla Firefox
Microsoft Internet Explorer
Opera
Apple Safari

För att hitta information om andra webbläsare, besökwebbplatsens webbutvecklare.

Såsom anges ovan använder våra webbplatser "Google Analytics", för mer information och borttagningsalternativ, se nedan.

ANVÄNDNING AV GOOGLE ANALYTICS

(1) Den här webbplatsen använder Google Analytics ("Google Analytics"), en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google, Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Google Analytics använder cookies för att hjälpa Kubota att analysera hur du använder webbplatsen, inklusive antalet besökare på webbplatsen, de webbplatser du har kommit från och sidorna de besöker. Denna information används för att förbättra webbplatsens erbjudande och tjänster. Som regel skickas all information som genereras av cookien om din användning av webbplatsen till och lagras av Google på servrar i USA. Eftersom denna webbplats har implementerat den funktionen för IP-anonymisering som erbjuds av Google, kommer din IP-adress att förkortas av Google innan den överförs till USA i Europeiska unionens medlemsstater eller i andra avtalsslutande stater i fördraget om Europeiska ekonomiska Område. Endast i undantagsfall kommer din fullständiga IP-adress att överföras till en server från Google i USA och förkortas där.

(2) Google kommer att använda denna information som beställd dataprocessor för att hjälpa Kubota att utvärdera användningen av webbplatsen, att sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet och att tillhandahålla andra statistiska och analytiska tjänster relaterade till användningen av webbplatsen. IP-adressen som överförs av din webbläsare inom ramen för Google Analytics kommer inte att kopplas till någon annan data som innehas av Goog le.

(3) Du kan förhindra insamling av data som genereras av cookien om din användning av den här webbplatsen (inklusive din IP-adress) och borttagning av att spåras av Google Analytics på alla webbplatser genom att hämta och installera ett webbläsarplugin som är tillgängligt här https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

(4) Som ett alternativ till att installera webbläsarpluggen, eller om du använder webbplatsen med webbläsare på mobila enheter, kan du också välja bort att spåras av Google Analytics om du klickar på följande bortkopplingslänk: Opt-out Google Analytics-spårning: I det här fallet läggs en opt-out-cookie i din webbläsare som hindrar ytterligare spårning av din användning av denna webbplats av Google Analytics. Kom ihåg att du måste avaktivera igen om du raderar alla cookies lagrade på din enhet.

(5) Du måste också välja bort vilken enhet du använder för att besöka vår webbplats. För en översikt över sekretess på Google, klickar du på https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Du kan när som helst berätta för oss att du inte skickar marknadsföringskommunikation genom att kontakta oss enligt anvisningarna i avsnittet "Hur kontakta oss" eller genom att klicka på unsubscribe-länken inom marknadsföringsemailen du mottar från oss. För opt-out alternativ tack.

Om du ger oss någon information eller material som rör en annan person, bör du se till att delningen med oss ​​och vår vidare användning som beskrivs till dig från tid till annan överensstämmer med gällande lagar, så att du till exempel borde informera det individ som behandlar sin personliga personuppgifter och erhålla hans / hennes samtycke, vilket kan vara nödvändigt enligt gällande lagar.

Kubota samlar inte medvetet personligt identifierbar information från eller marknadsför till barn under 13 år.Om ett barn under 13 år har lämnat personuppgifter till Kubota via vår hemsida, kan en förälder eller vårdnadshavare kontakta Kubota för att begära att uppgifterna raderas från våra register. Efter mottagandet av en sådan begäran kommer vi att göra rimliga ansträngningar för att radera barnets information från våra register.

Om du är orolig för att vi har brutit mot dina rättigheter kan du göra ett klagomål genom att kontakta Kubota enligt anvisningarna i avsnittet Hur kontakta oss. Vårt dataskyddspersonal hanterar ditt klagomål och ger dig ytterligare information om hur det ska hanteras.

Du har rätt att klaga till informationskommissionärens kontor (ICO) om du tror att vi inte har hanterat din förfrågan på ett lämpligt sätt. För information om att kontakta ICO, se deras hemsida

7. INTERNATIONELLA DATAÖVERFÖRINGAR

Vi kan överföra den personliga information som vi samlar in om dig till mottagare i andra länder än det land där informationen ursprungligen samlades in. Dessa länder kanske inte har samma dataskyddslagar som det land där du ursprungligen tillhandahöll informationen. När vi överför din information till andra länder kommer vi att skydda den informationen som beskrivs i detta integritetsmeddelande eller på annat sätt avslöjas för dig när uppgifterna samlas in.

Observera att Kubota genomgår en detaljerad due diligence-process innan du väljer de databehandlare som vi delar dina personuppgifter med. Kubota har lämpliga kontrakt för att säkerställa att personuppgifter skyddas.

8. HUR VI HÅLLER OCH SKYDDAR PERSONLIG INFORMATION

Säkerheten för dina personliga uppgifter i viktigt att Kubota. Vi har åtagit oss att skydda informationen vi samlar in. Vi upprätthåller administrativa, tekniska och fysiska skyddsåtgärder som är utformade för att skydda den personliga information du tillhandahåller, eller vi samlar in mot oavsiktlig, olaglig eller obehörig förstörelse, förlust, ändring, åtkomst, avslöjande eller användning. Dessa skyddsåtgärder är avsedda att skydda sekretess, integritet och tillgänglighet av den information du tillhandahåller oss. Vi utvärderar regelbundet riskerna för din information och uppdaterar våra policyer, rutiner och teknik i enlighet därmed.

Kubota lagrar personuppgifter endast så länge det är nödvändigt för att uppfylla det syfte för vilket den personliga informationen samlades in, såvida inte annat krävs eller godkänts enligt tillämplig lag. Vi vidtar åtgärder för att förstöra eller permanent identifiera personlig information om det krävs enligt lag eller om den personliga informationen inte längre krävs för det syfte för vilket vi samlade in den.

Ingen dataöverföring via Internet eller på annat sätt kan garanteras vara 100 procent säker. Trots våra ansträngningar för att skydda din information kan Kubota inte säkerställa eller garantera säkerheten för all information du skickar till oss online. Du överför all sådan information på egen risk.

9. UPPDATERINGAR TILL VÅRT PRIVACY MEDDELANDE

Denna integritets meddelande är uppdateras med jämna mellanrum och utan förvarning till dig att spegla förändringar i våra personliga informationspraxis. Vi kommer att publicera ett framträdande meddelande på relevanta webbplatser för att meddela dig om väsentliga förändringar i vårt integritetsmeddelande och ange längst ner i meddelandet när det senast uppdaterades. Om vi ​​uppdaterar vårt integritetsmeddelande kan vi under vissa omständigheter söka ditt samtycke.

10. HUR KONTAKTAR OSS

Om du har några frågor eller kommentarer om detta integritetsmeddelande, Kubota sekretesspraxis eller om du vill utöva dina rättigheter eller för att uppdatera information eller preferenser du gav oss, vänligen kontakta oss med hjälp av informationen nedan: 

 

Chief Privacy Officer
Kubota Holdings Europe BV
Hoofdweg 1264,
2153LR Nieuw-Vennep Nederländerna 

kuk_g.privacy@kubota.com 

November 2019